onsdag 31 augusti 2011

4 dagar kvar...

Kände mig 50 kilo lättare i kropp&knopp i morse när jag vaknade. Snorigt, men bara att slippa det onda i kroppen var underbart! :) Så det verkar vara nån slags 1-dags riktig dämpning vi råkat ut för, skönt i så fall.

Vi har varit på prommis in till stan idag, jag & Tuva-Lisa. Det var mysigt och vi fick en hel del gjort! Hon var på riktigt bra humör och pratade med alla hon såg, skulle vara roligt att veta vad hon säger... :)
Aldrig tidigare har jag då talat lite då&då med så många okända människor, som nu när man har ett gulligt barn i vagn. Speciellt äldre människor, vi brukar hälsa och stanna till en stund med vagnen och så byter vi några ord. En del hälsar till oss, fast vi aldrig sett dom förr. Eller som idag, en av dom som T-L pratade till kom fram till oss/henne och pratade. En som jag aldrig har sett förut eller vet vem det är. Lustigt det där! :)

Jonas är inte hemma denna kväll. Han är (faktiskt) inte och jobbar heller, utan firar en kollega som blivit 50 år. Men jag känner mig inte ensam heller, för just nu springer det runt massa nakna karlar i "Robinson" på Tv :)
Nä då, det blir mysigt när han kommer hem. Idag, under promenaden, kom jag att tänka på att jag fann den största lyckan när jag träffade honom. Hoppas vi får en (med eller utan barn) mys-helg snart :)

Ta hand om er, kram

obs. 4 dagar tills jag ska tillbaka till jobbet....

tisdag 30 augusti 2011

Hon är pigg, men inte jag

Nu är jag sjuk. Tuva-Lisas verkar ha gått över -hon är i alla fall så pass pigg att hon orkar dra ner lampor och inte verkar ha tid att vila.

När jag kom in för att ta upp henne i morse, så satt hon i sängen. Hon gav oss en försmak igår kväll, för när hon skulle sövas, så var hon som en ping-pong-boll i hennes säng. Upp till sittandes med hjälp av armen, snett ner, in i spjälor och så låg hon igen. Så höll det på :) Hon skrattade under tiden och då är det svårt att själv inte göra det.

Det som vi behöver hitta en ny lösning på nu, är hur/var hon ska få sova om dagarna. Nu när hon kan sätta sig upp själv, är våran säng alldeles för hög. Det får kanske bli i spjälsängen eller så på en madrass på golvet.

Just nu skulle jag vilja att hon ville sova i alla fall, så att jag också får göra det. Min kropp värker. Näsan, ögonen och halsen känns svullna.
Men först blir det en slags "frunch" för mig med mitt hjärta, som nu kommer hem på sin lunch...får se om jag får i mig nåt :/

Å jag som hade hur mycket som helst att fixa inför jobb-starten nästa vecka...

Hoppas du får en bra dag, kram //Linda

måndag 29 augusti 2011

Snoriga

Det har regnat idag, men vi lyckades ta oss ut under ett uppehåll och fick några saker gjorda på stan i alla fall.

Tuva-Lisa har verkat piggare idag, men ändå så har hon nog inte haft sin vanliga energi. Hon har sovit natten helt ok ändå och även haft matlust. Men, jag var nyss upp med henne, så någonting är det. Det är ju så svårt att veta VAD, men efter att ha gått omkring en stund och tröstat med kramar, så blev hon lugn igen.

Däremot är jag täppt i näsan nu och "känner av" förkylning i kroppen och i halsen. Hoppas det inte bryter ut mer...
Jag börjar jobba igen om 1vecka -så ni kan tänka er att det är mycket som snurrar och som man vill ha gjort innan. Jag har ju inte varit på mitt ordinarie jobb på nästan 2 år, vilket känns som en lååååång tid.

Nåväl, imorgon är en ny dag och jag håller mina tummar för att vi ska hålla oss friska.
Nu ska jag fortsätta lyssna på "karlavagnen" och se om jag lyckas somna snart, trots täpptheten.

Sov gott alla fina därute! :)

Kram //Linda

söndag 28 augusti 2011

mammammam

I morse möttes jag av en glad Tuva-Lisa -som direkt sa "jiiiihh, mamamama..." och sträckte upp armarna mot mig. Då är det svårt att le :) Det är klart att jag har hunnit sakna henne (konstigt nog), även fast jag bara varit borta "1 dag".

Hon var snuvig direkt hon vaknade idag. Och det har runnit från näsan, kliat i ögonen och rosat om kinderna.... så jag undrar om det är förkylning på G hära. Vi kollade hennes temp och hon verkade ha ytterst lite feber och var ju lite hängig hela dagen, så vi får se hur det är imorgon.

Vi fick besök av Svärmor & Svärfar idag, som kom och hjälpte oss igen. Dels med middag (lyx) och dels med renovering (lyx). Det som står på tur nu är att vi sätter in en dörr till Tuva-Lisas rum och passar på att göra ny vägg intill med isolering. Tidigare var där bara en skjutdörr som lät när man stängde eller öppnade och vi har en tjej som vaknar väldigt lätt, så isolering skall nog få bort störmoment.

Nu har vi gjort oss klara för natten. Tuva-Lisa somnade efter ett bad för ca 1 timma sen. Hoppas hon sover natten nu...
Imorgon hade jag gärna tagit en promenad i hösten, så jag håller mina tummar för att det inte regnar! :)

Sov gott! //Kram Linda

lördag 27 augusti 2011

Narvik

Jag skrev ett inlägg igår kväll, men det försvann när jag var klar. Hade säkert något med hotellets internet-grejs att göra.

Men men, jag skriver därför som kortast nu.

Jag befinner mig i Narvik. Åkte tåg hit igår -underbara vyer! Tillsammans med brorsan Emil, så tänkte jag bara vara iväg en stund, byta miljö. Det fanns ett stort behov av det.
Vi åker hem idag, men åker först kl ca 18, så vi har en lång dag framför oss -som nu ska inledas med frukost på hotellet! :)

Trevlig helg!

Kram // Linda

måndag 22 augusti 2011

Man kan säga -att det regnar!

Vi har inte vågat oss ut idag, eftersom det har regnat heeela dagen. Ordentliga skurar som kommit då & då också. Visst, man kan ha bra regnkläder och jag tycker om att vara ute i regn, men vi har ju våran lilla tjej, som gärna sitter långt ut vagnen för att inte missa den minsta lilla sten efter vägen, så... Vi får hoppas på bättre imorgon! :)

Istället har vi pysslat på här hemma en del och vi har varit glada. Mest glada var vi för att vi visste att Jonas kommer hem i normal tid igen :) Jag behöver inte känna mig ensam & tom längre. Även fast han har grejat på, med hylluppsättningar m.m. efter att han kommit hem, medan vi har badat och myst på, så vet jag ändå att han är hemma. Ljuvligt! :)

Tuva-Lisa hade lite svårt att somna idag, jag tror det kan bero på att jag ju snurrat om i hennes rum under helgen och idag har det kommit upp en tavellist, en hylla & en lampa på väggen också. Stackarn. Men vi börjar komma nån vart med det rummet känns det som :) Även om det är långt ifrån färdigt, så är det i alla fall kul att jag kan börja känna mig nöjd igen. Jag vill at det ska vara mysigt. Å det kommer det att bli :)

En början.... :)

Nu är det sova-dags även för oss 2 andra i huset. Vi har båda vaknat tidigt imorse, så det ska faktiskt bli skönt. Imorgon kanske vi åker till byn och stannar till torsdag, för nu längtar vi efter mommon & moffan igen. Jag har det som en liten plan nämligen, men vi får se hur man känner imorgon.
En bus-Lisa :)

Sov gott alla fina! :)
//Kram Linda

söndag 21 augusti 2011

Jag saknar dig

Igår hade jag nästan en hel dag på egen hand. Jag var en stund ensam hemma, när Tuva-Lisa & Jonas gick till kompis Rikard ett kort tag. Lite senare åkte jag iväg till min mysiga Malin och hälsade på henne i hennes jättefina lägenhet. När jag kom hem var min lilla familj ute på språng igen, så jag passade på att snurra på möblerna i lill-damens rum och fick lite bättre koll (på vad som behövs göras där i framtiden) och ordning på sakerna :)

Kvällen avslutades med bio tillsammans med Erika. Vi såg "Jag saknar dig" - en väldigt fin & sorglig film. Det var roligt att kolla den, också eftersom det är 2 st Kirunatjejer som har huvudrollerna. Jag rekommenderar den starkt! :)

Nu har även söndagen varit. Det enda vettiga vi har gjort idag är att var på en promenad, typ. En dag, då "nästan ingenting blir gjort" har det varit och såna kanske är bra ibland. Men ett besök fick vi av Tuva-Lisas farmor & farfar, det var roligt! :) Alltid lika trevligt att ha dom här...

Imorgon står det måndag på kalendern och jag är peppad. Hoppas jag bara inte nu har fööör mycke pepp i mig, så att allt blir kaos. Men jag ska försöka göra mitt bästa i alla fall. Ingen är perfekt, men jag tycker själv att jag är tillräckligt bra. Tror jag.

God natt till er alla! :)
//Linda

fredag 19 augusti 2011

Snart lördag

Med min fina vän Erika har vi idag varit på stan en sväng och sen tog vi en (ganska snabb, p.g.a en trött Tuva-Lisa, men ändå trevlig) lunch på ett fik. Efter det for vi hem till oss, så att lill-tösen fick sova. Mysigt var det att träffa Erika igen :)

Annars en väldigt slö dag, då jag inte riktigt "kommit mig för" att ta tag i röran här hemma.

Jonas middag igår verkar ha varit trevlig, kanske lite fööör trevlig. Han har en "trött" dag idag. Jag som såg fram mot att ha honom ledig (och pigg) en extra dag, jag behöver honom ju. Men men, snart är lördagen här och då blir det säkert annat.

Jag ska snart börja göra Tuva-Lisa redo för att sova och sen....sen kanske jag gör nåt som JAG VILL & LÄNGTAR efter. Om nu orken finns. Kanske bara skulle ta min "Cosmopolitan", lite godis och njuta av att det är fredag... Får se.

Trevlig helg vänner! // Linda

torsdag 18 augusti 2011

Invigningen -check!

Idag har vi varit trötta, efter en krånglig natt....
Men, vi har ändå hunnit träffa många fina personer! :) Kompisen Marie och söta lilla Lova var till oss efter lunch, så roligt att träffa dom igen och få se hur stor den lilla damen redan hade blivit :)
Efter det kom min mamma oväntat hit, hon var i stan "med jobbet" och passade på. Å såklart ska hon göra det, vi blev så glada så :) Sedan kom även min pappa hit -roligt! :)
Så det har varit trevligt med fint sällskap även denna dag! Det gör mycket, även fast det bara blir ett tag :)

Fast energin & inspirationen jag kände av kusinbesöket igår, var inte lika påtagligt idag. Har känt mig som en säck. Jag tror Tuva-Lisa har det också. Ingen toppendag direkt. Alla dagar kan ju inte vara såna heller, för den delen :)

Idag har invigningen varit på Jonas jobb/projekt och Kiruna har nu en ny Galleria mitt i stan. Nu är han på firar-middag. Så skönt, allt kan bli lite mer normalt för oss igen nu.

Nu ska jag sova, gonatt på er! :) Kram //Linda

Nytt på bloggen!

Detta är under bearbetning! Så det kan ta ett tag innan det funkar som det är tänkt, men ha tålamod och förhoppningsvis kan du snart titta in här som det är tänkt :)

Jag kommer att ha en etikett (uppe till vänster, som heter "Jag säljer...") på min blogg, där bilder kommer att finnas på det jag säljer för tillfället.

Varsågoda att kika in här! :)"

onsdag 17 augusti 2011

Fantastisk dag med lyx!


Vilken fantastisk dag! :) Den bästa på mycket länge!

Förmiddagen var så rolig i parken, sen kom Lena och jag kunde fara och handla. Att handla ensam är en helt annan sak, än när man har ett barn med sig. Jag var på Coop och storhandlade mat, jag köpte en ny micro och hämtade ut ett paket.
Under tiden jag var iväg hade de två varit på bl.a. varit promenad och myste på här hemma när jag kom tillbaka. Hon stannade ett tag till, så att jag hann packa in varorna i lugn & ro, installera nya micron, hänga upp en tvätt m.m. Det kallar jag lyx.

Farmorn hade även med sig nya mat-portioner till lilltjejen idag när hon kom och såklart fick Tuva-Lisa direkt prova en -det passade bra för det var dags för mat och eftersom de var favorit-maträtten torsk med potatis och morötter! :)


Något senare kom mina två fina kusiner Ulli & Annika med några av barnen -Filip, Moa & Nils. Pojkarna lekte runt i hela huset och givetvis så slapp de inte undan en nyfiken liten hasande-på-rumpan-Tuva-Lisa, utan hon har hoppat efter dom där de har varit! :)
Tillsammans har Ulli, Annika & jag ett väldigt stort gemensamt intresse -inredning. Det var helt fantastiskt att få prata mycket om det igen, sådär riktigt mycket. Som jag kan längta så otroligt mycke efter ibland. Om ideér man har, om renoveringar och drömmar. Underbart! :)
Vi planerar att kanske ha nästa stora kusinträff, helst med alla oss 13, någon gång kring jul. Vore ju väldans trevligt, tycker jag :) Fast jag hoppas vi 3 hinner träffas igen innan jul, vem vet, kanske surströmmingsmiddag nästa torsdag redan :)

Så gissa om jag hade en trött dotter när de åkte hem. Hon käkade lite välling, sen somnade hon "som en klubbad säl". Nöjd och glad. Så som även jag känner mig :)

Nu ska jag öppna mitt paket som jag hämtade ut idag och jag hinner nog (förhoppningsvis) somna innan Jonas är hemma. Sist jag pratade med honom så sa han att det kanske blir vid 2-3-tiden att han kommer hem.....hoja. Men nu, snart är det över, puh :)

Sov gott mina vänner! // Kram Linda

Jonas garderob


Jonas garderob förresten, här kommer en liten bit av hur själva hänganordningen blev & hur det har sett ut tidigare:

Tadaa! Snyggt och enkelt! :) Givetvis är det inte färdigt sådär, det här är ju bara en vägg. Det ska in lite mer skåp i "rummet" och myskänslan skall fixas också -men det är ju en början i alla fall, att han nu kan hitta sina kläder :)

Det var sähär det såg ut en gång i tiden. För två år sen, när vi flyttade in.

Trevligt med vänner i parken

Vi har varit till lekparken med fina Henna & söta Natalie idag! :) Passade oss perfekt, precis då när de skrev och frågade om vi ville följa med. Det var så trevligt såå och Natalie blir bara större & större och mer lik sin mor för varje gång! :) Hon är så gullig :)

Nu sover Tuva-Lisa och jag har precis ätit en magnum-mandel-glass till lunch. Ja, ni hörde rätt. Så kan det bli ibland, då micron är sönder och jag vill laga mat till mig & henne då hon vaknar -så att den är varm. Kom på nu att jag hade ju kunnat dela upp matlagningen i 2 omgångar...men det hade blivit alldeles för tjorvigt. Nä, så en glass fick det bli. Jag behövde choklad. Jag förtjänar choklad :)

Natten har gått väldigt bra, vi har fått sova allihopa. Jonas kom hem 21.30 igår och idag lär det väl bli ännu senare....men, nu äääär det sista dagen. Jag själv tänkte inte gå på invigningen imorgon, men jag är glad att fler butiker öppnar här i stan. Speciellt H&M. Det plir grejjjer det! :) Å så är jag mest glad över att Jonas börjar jobba normala tider igen. För hans egen skull, Tuva-Lisas och min.

Men vi var uppe med tuppen idag, kl 06.00...usch. Men som tur var fick vi ju träffa kompisar sen, det hjälper när man blir sådär trött annars mitt på dagen! :) Så de fick bli mina första räddare idag! :)

Snart kommer den andra, Lena, som ska vara med T-L ett tag. Jag tänkte göra bort lite handling och köpa en ny micro -är som lättare och det går fortare när man går själv.

Ha en fin dag! :) Kram Linda

tisdag 16 augusti 2011

Våra fina familjer

Jag hoppas inte jag blir tjatig, fast jag tycker aldrig man kan bli FÖR tjatig med att säga hur glad man är över att ha så fina människor i sin närhet.
Både min familj och Jonas familj är de finaste människor som finns och jag är såååå GLAD att ha just dom som våra familjer! :)

I eftermiddag/kväll har Tuva-Lisa och jag fått vara i mysigt sällskap tillsammans med Lena, Kent och Daniel. Som vi såg fram mot det! :) Å trevligt var det. Och så blev jag bjuden på middag, helt suveränt. Jag kunde släppa "min övervakningskamera" för en stund och bara vara. Att se dom busa, leka och mysa tillsammans är härligt.
Jag känner mig lite lättare varje gång. Allting känns lättare nu :)

Det har varit en lite mer orolig Tuva-Lisa än de senaste dagarna idag, så jag anar att det kan vara nya tänder som ska komma fram. Men vi får se. Hon har i alla fall knappt velat varken sova eller äta, hasat sig efter mig och bett om att få vara i famnen mer än någonsin. Och i famnen har hon varit och vi har myst i soffan. Innan fammo, faffa & fabbo kom då.
Men hon blev trött tidigt.
Vilket innebär att jag ska förbereda mig för en tidig morgon ja me! :)

I morgon kommer Lena och hjälper oss en stund igen och sen har vi ett nytt trevligt besök inbokat, ska bli så roligt! :)

God natt på er! :)

De räddade min dag

Mysigt besök av min fina svåger Daniel fick vi på eftermiddagen igår. Vi åt middag tillsammans och hade det trevligt! :) Tuva-Lisa var glad över att farbror Daniel kom och ville sitta & leka med henne (mamman hennes gör ju det bara ibland, men hon flänger mest runt, tycker hon säkert...), så det var roligt, hoppas vi ses snart igen! :)

När Tuva-Lisa hade somnat för natten kom mina vänner Malin & Matilda hit. Det var mysigt att få sitta i lugn & ro och bara prata med goda vänner! :)
Så dom & Daniel räddade min dag! :)

Jag sa att de inte fick gå hem förrän Jonas kommer.
Vet inte vad det är med mig. Vill inte vara ensam. Jonas höll på att tappa hakan när han hörde mig berätta om hur det känns (den lilla stunden vi hinner prata om dagen för tillfället, innan vi ska sova).
Han har aldrig hört mig säga att jag inte vill vara ensam. Snarare tvärtom.
Eftersom det inte är det att det känns jobbigt att ta hand om henne ensam från morgon fram till natten -det går bra & vi har roligt och mysigt om dagarna (även om det förstås finns stunder man hade velat kunna välja att bara få sitta och fast -tänka, ifred. Men samtidigt är det bra att inte hinna/få tiden till att tänka, för då hade jag väl varit ett nervvrak vid dethär laget över att jag snart ska till jobbet igen.)
Men jag vill helst inte vara ensam bara. Konstigt.

Ibland är livet bra underligt.

Denna eftermiddag kommer Tuva-Lisas farmor & farfar hit och hälsar på oss -längtar! :)

Kram //Linda

måndag 15 augusti 2011

MIn projektbok är klar!

En långtråkig dag. Med en helt "tokig" tös som ska ÖVERALLT. Micron pajade & jag har mens.
Jag är inte redo att börja stiga upp klockan 05.30 ännu, insåg jag nyss. Måste ut, ska bara laga mat först. Å justja, sen får vi ju kanske besök av hennes farbror Daniel idag också -det är kul, blir dagens höjdpunkt! :)

Imorse var jag inte lika trött, så jag gjorde i ordning min bok, där jag ska skriva ner alla mina projekt/inredningstankar. Såhär blev den:



En vän till mig brukar använda sig mycket av en dymo-apparat (den man skriver ut de här svarta lapparna med text på i), så jag lånar ideén till exempelvis dethär! :)

Pigan ska såklart få vara med på en bild också, ville sååååå gärna ha boken just när jag skulle fota den! :)

Å denhär tidningen fanns i brevlådan idag -som jag har väntat. Det kommer den också att få göra, innan jag öppnar den. För det ska jag göra en kväll när jag har lugn & ro omkring mig och bara njuta! :) Det är bland det bästa jag vet, en helt ny, obläddrad & härlig tidning -finns nästan inget vackrare! :)
Jag fick en prenumeration av mina fina barndomsvänner i present, ska bli så spännande att få börja läsa! Egentligen är jag ju inte den typen, som är jätteintresserad av modet i smink, kläder m.m. Men jag ser det som en utmaning & jag kan säkert lära mig något av det som står. Vem vet, det kanske inte ens är det jag tror som den tidningen skriver om?? :)

God natt! :)

ut med det gamla & in med det nya

Vi har verkligen fått sova ordentligt om helgens nätter. Härligt, känns som att det var ett bra tag sedan :) Tuva-Lisa har varit harmonisk och nyfiken, medan jag & Jonas har tittat lyckligt på henne och varandra -hur kunde vi få en sån underbar & fin? :)

Kärleken min har varit trött, efter en "helt galen vecka" på jobbet. Nå, men på torsdag är invigningen (det blir ett nytt köpcenter här i stan) och efter det blir det i alla fall lite bättre, hoppas vi.

Jonas har äntligen fått börja använda sin garderob också. Han rensade och slängde en hel del, ut med det gamla och där ska det in med nytt! :) Å det är bra det, han köper ALDRIG nytt. Tycker inte han behöver, att jag ska köpa istället... Men nu är det hans tur! :)

Idag har vi vaknat kl 05.30 OCH hunnit vara ute på en skön morgonpromenad i höstsolen. För nu är det höst. De sa det på nyhetsmorgon, att i Kiruna är det dokumenterat höst nu. Skönt! :) Jag älskar den friska luften! :)
Men, av frisk luft blir man trött, så nu ska jag passa på att vila medan Tuva-Lisa också sover.

Så får vi se sen vad dagen bjuder på :)

Hörs snart igen, kram //Linda


söndag 14 augusti 2011

Nu

Alltså, att tvingas till att leva/vara i nu:et är en av de fantastiska sakerna man är med om under en föräldraledighet. Det jag menade i förra inlägget var att det kan vara frustrerande ibland, de gånger jag känner att jag vill plaaaanera....för jag är mycket av en sån person.

Men nu:et är härligt. Att leva i det nu, som bara är just nu. Ofta vill man (jag) kanske hinna med en massa saker, ser fram emot en dag som kommer "senare" och jag väntar på det perfekta.
Jag hade aldrig tänkt på det tidigare, men insåg när jag läste någonstans att -"Genom att leva, vara och göra så bra man kan i nu:et, så skapar vi förutsättningar för att få en roligare, enklare och bättre framtid", att det stämmer ju faktiskt.

Nu ska jag gå till min dotter som raskt har hasat sig fram till sladdarna och vara i nu:et med henne.

Hörs snart igen, vänner! //Linda

fredag 12 augusti 2011

En annan dag...

Att vara mammaledig är verkligen känslornas tid. För mig har det då varit så. Alla kanske inte känner så, men det är säkert någon fler än jag som varit eller är med om det.
Aldrig någonsin tidigare har jag varit med om så här många & olika känslor. Från topp till dal. Från den största lyckan till olidlig frustration. Från att ha ett fullspäckat socialt schema till enorm ensamhet. Från att vilja få planera till att tvingas in till nu:et.

Ja, det är nästan så man hade kunnat skriva en bok om det. Eller jag hade velat skriva ner det, för min egen skull, men det får bli en annan dag. Som så mycket annat. Men jag har vant mig vid det nu och det känns inte jobbigt att jag inte hinner allt det jag skulle vilja gör längre. För den här tiden har gett mig så mycket mer! Även fast jag inte "hunnit" med de där kreativa projekten. Fast jag längtar till dom. Och har börjat fylla i en bok istället om alla mina ideér, så att jag inte behöver ha allt i huvudet. Eller börjat var fel ord, jag har köpt en bok som är tänkt till det, men har inte skrivit nåt i den ännu...det får bli en annan dag. Men det är en bra tanke, eller hur? :)

Om jag nu återgår till verkligheten...
Jag hade rätt om natten, den blev orolig. Men vi har tagit oss in till stan en sväng idag i alla fall och avslutade turen med ett besök hos min fina vän Erika! Tuva-Lisa har nyfiket följt de två stora barnen och verkligen stormtrivts. Trots att hon sovit dåligt och knappt velat äta. Regnet kom på vägen hem, vi stannade till på konsum för att köpa något gott till kvällen. Vi tänkte ha lite fredagsmys, jag & hon, nämligen.

Vi hoppas på att min kärlek inte behöver jobba alltför sent. Jag tycker så synd om honom. Han sliter verkligen febrilt. Vi saknar honom här hemma. Jag har inte (och inte han själv heller för den delen) någon aning om när han kan komma hem heller. Det får bli när det blir, men hoppas åtminstone inte att det hinner bli en annan dag...


torsdag 11 augusti 2011

Sällskapssjuk

Alldeles för trött för att vara vaken ännu egentligen. Men jag var tvungen att göra några saker till innan det är dags...
Men vi har fått sova i natt! :) Som en helt annan människa, känner jag mig. Ny, på något sätt. Kan tänka igen.

Lunch-sällskap av min fina svärmor, hon var även hit igår -men det vart så kort, så vi längtade efter att träffa henne lite längre. Mysigt! :) Min svärfar var hit en kort sväng i tisdags, men vi hoppas på längre nästa gång -det är så roligt när dom/någon är här.

Jag har blivit otroligt sällskapssjuk på senaste tiden. Tror det är för att jag har varit hemma så länge nu. Vill ha någon vuxen att prata med. Tur att jag ska börja jobba snart igen då, tänker ni. JO, det är det, men jag får samtidigt lite ont i magen när jag tänker på det. Men det blir bra och jag behöver det verkligen.

I övrigt så har jag sålt en grej idag. Det var så roligt, för det var en gammal bekant som kom för att köpa den. Jag hade inte hunnit uppfatta hennes namn när hon ringde i förmiddags (det var en liten tjej & en farmor som busade i bakgrunden...) :) Hon stannade en stund. Ja, jag nästan höll fast henne. Eftersom jag inte vill vara ensam. Nä, inte riktigt så var det. Men jag blev glad av att hon stannade en stund :)

Under eftermiddagen & kvällen har Tuva-Lisa varit såååå trött, men inte velat sova. Riktigt bitit på sina händer....trots att jag gett alvedon. Stackarn... 2 tänder till ser man skymten av nu i alla fall. Får se hur det blir i natt. Känns lättare om jag ställer in mig på att det blir oroligt. Å då ställer jag alltså även in mig på att vara en trasa imorgon.

Nu regnar det ute, tror jag. Om det inte är tv:n. Det är så mysigt att somna in medan det regnar, så jag kanske skulle passa på nu då...
Jag hoppas på en bra dag imorgon och att jag får träffa/prata/krama min sambo också. Det är ju faktiskt fredag, då borde det vara så att ingen behövde jobba kväll eller natt. När man redan jobbat dagen alltså.

Ta hand om varandra! :) //Kram Linda

onsdag 10 augusti 2011

4:e

Hon fick sin 4:e tand idag. Vi är trasor igen, eftersom det inte blev mycke sömn i natt. Nå, jag har tur som har så många fina runt omkring mig som kan hjälpa med lite av varje. Som nu, när min sambo jobbar dag & natt inför invigningen som sker nästa torsdag.

Igår var bror Emil med oss länge, det var mysigt. Och bra. Jag vill helst ha sällskap jämt numera. Idag har mamma & pappa varit här och vi har varit en sväng till "Röda Korset", där vi träffade på min svärmor/Tuva-Lisas fina farmor.

Senare under kvällen hälsade Tuva-Lisa och jag på hos vännen Mimmi m.fam. en liten stund.
Nu har Tuva-Lisa äntligen somnat -har ej haft ro till att somna på hela dagen nämligen... Kanske vi får sova nu, natten som snart är här för mig med. Hade varit härligt. Fast jag kommer säkert att drömma mardrömmar igen. Har gjort de de senaste nätterna. Jonas också, säger han. Tror vi behöver få vara massor av ledig-tid tillsammans, bara vi, vår lilla fina familj. En vecka på Maldiverna kanske...hade inte varit så tokigt.

Nu ska jag stänga mina blå & hoppas på att få något trevligt sällskap under morgondagen igen.
Ha en underbar kväll & natt, mina vänner! // Kram Linda

tisdag 9 augusti 2011

11 månader idag! :)

Jag & Tuva-Lisa har varit i byn sen i torsdags. Där har vi varit med om (ovanligt) många händelser, faktiskt :)
  • Vi träffade min fina vän Malin och tillsammans tog vi en härlig promenad :)
  • Tuva-Lisa fick sin 2:a & 3:e tand, förmodligen den ena på lördag och den andra på söndag -så nu har hon 3st! :)
  • Ovan stående text innebar ca 3st tjorviga nätter, varav 1st där jag & min dotter vakade i många timmar mitt i natten. Å nu vet jag verkligen hur det känns när man inte fått sova bra på läääänge. Jag har varit en trasa.
  • Mamma, Tuva-Lisa och jag åkte till Lainio (en annan by, 4 mil bort). Där väcktes jag till liv igen och åkte därifrån med ny inspiration & många nya idéer (eventuellt kan det kallas drömmar, men jag är en sån person som tror att det lönar sig att ha drömmar) :)
  • Tuva-Lisa lärde sig att klappa händerna :)
  • Ätit goda middagar, helt utan att jag behövt göra mat eller ens tänka på vad, när och hur. I dagsläget är det lyx för mig -och allra mest smarrigt var nog surströmmingen i lördags :)
  • Några svängar till fammo & faffa hann vi med -alltid lika fridfullt och mysigt att vara hos dom. Tuva-Lisa tyckte jättemycket om vägen mellan deras hall och kök, och jag tycker att hon har ökat i has-hastigheten...
  • Vi badade badkar. Jag fyllde med för mycket vatten. Jag drog ut proppen, men efter en stund var nivån ändå densamma. Jag insåg att det var tomt med vatten bakom mig, men den höga nivån framför mig var kvar.... -hur kan det bli så?? :)
  • Jag stötte på andra gamla bekanta ansikten som det var massor av år sedan jag såg. Det är en av de trevliga sakerna på sommarn i byn :)
  • Jag hjälpte mamma med -ett vägg-collage & hennes fötter.
  • Min fina moster Ingrid & hennes Lage har vi träffat. Å även min fina moster Karin kom och hälsade på :)
  • Vi var till mormors (& morfars) fina grav med blommor & ljus.
  • Jag fick vara med om en riktig bya-look och nu minns jag hur det var när man inte duschat på flera dagar & låter håret (t.ex. under armarna) växa -jag har helt enkelt inte orkat. Å det bor ju en (stor) skogsmulle i mig, så det var inte jobbigt, snarare skönt -att bara vara & gå med mjukisbyxor varje dag.
  • Det kändes som att hösten kom under tiden vi var där.
  • Å under tiden vi var där, så blev Jonas klar med garderoben här hemma.
  • Slutligen, så blev Tuva-Lisa 11 månader idag. Så nu planerar vi nästa kalas! :)

måndag 8 augusti 2011

Till min mormor


För ett år sen idag, lämnade mormor oss.
Ännu har jag inte riktigt förstått att hon inte finns med längre.
Men en av "mina fina" saknas verkligen när jag är i byn.
Vi tänder ljus för dig, mormor. Det kommer att lysa så fint i mörkret, som kommer om kvällarna nu.
Jag vet att du ändå finns med oss & att du är med om allt som händer & sker i Tuva-Lisa:s liv, bara att du befinner dig på annan plats.

Tänker på dig ofta, du saknas oss....
//Kram Linda

onsdag 3 augusti 2011

Vädret i år

Jag har knappt skrivit något om hur vädret varit denna sommar. Bara att jag myst när det regnat -för det tycker jag är skönt. Men jag gillar ju givetvis även fint sommar-väder! :) Å i år har det verkligen varit en fin sommar!! Helt otroligt, faktiskt. Här i Kiruna brukar det ju kunna vara si&så med det och Juli brukar vara den enda snöfria månaden...får se hur det blir med det detta år...? Återstår att se :)

Jag fick nu en liten stund igen, till att bara vara & kunna sitta ute på altanen i värmen. Det är sådär härligt ljummet ute & en del vind -å det älskar jag, som annars är en väldigt varm person av mig. Så var det igår också, när jag satt här. Sol, vind & inga mygg = I Love It! :)

Man börjar dock redan se löv som bytt lite färg och snart är hösten här för oss. Det gör inget det heller, för jag tycker om den nästan lite mer (Så länge löv & de fina färgerna finns kvar i alla fall). Just för att det blir soliga, men ändå inte tokheta, dagar med vindar som svalkar! :)

Nu tänkte jag (bättre sent än aldrig) att ni ska få se lite bilder på hur husets framsida & altanen blev :)

Såhär såg alltså huset ut innan.....




Å såhär ser det ut just nu....


Vi har ännu "1 av 3 steg" kvar att göra på utsidan och det är att sätta foder, måla fönster & stolpar sätta nya knutar & vindskivor -men det har vi inge bråttom med, vi får se om vi tar det nu till hösten eller så får det bli till nästa år! :)

En fortsatt trevlig dag önskar jag Er! :) //Linda




tisdag 2 augusti 2011

Tekanna-koja ska man såklart ha :)


Tuva-Lisa fick den finaste kojan jag har sett på länge, av sin farmor & farfar. Å som hon myste därinne! :) Hon "gick" in och ut i den alldeles själv -stolt liten tös! :)
Jag ska imorgon göra lite mysigt inne i den -några kuddar, en filt, kanske en bok m.m.
Idag är jag alldeles för trött för att göra nåt annat, än att bara vara med henne nu resten av kvällen. Äta kvällsgröt, tvättning, byta till pyjamas och kramas & busa lite innan det är dags för nattvälling och sova.

Här inne i kojan ser ni vår finaste skatt! :)



En god natt önskar vi er allihopa! //Linda

Aktivitet hela dagarna

Hello again my dear friends!

Vad har hänt sedan sist?

Känns som att jag mest jagat, flyttat, underhållit, busat & gått med Tuva-Lisa....för det är mycket det som gäller nu. Direkt från det att hon vaknar, så ska hon iväg på äventyr & hux flux så har hon tagit sig från köket till hallen... Det är roligt givetvis, att se henne bli stolt över att hon faktiskt klarade sig fram till det mål hon hade och det är ju lite det här vi har väntat på. Men ibland kan det kännas mycket. Speciellt när hon klänger efter benen och man känner lite stress över något. Fast jag måste säga att jag har blivit ganska duktig på att skratta dom gångerna istället! :) För jag vet ju, att vi egentligen inte har bråttom till/med något...men man kan som känna sig lite "fast" :/

I söndags fyllde min kära vän & kusin Elin 30 år! Skönt att ha ännu en till "med i gänget"! :) Jonas snickrade en massa & det kommer bli riktigt fint i hans garderob (jo, det är faktiskt så att jag blir lite avis på att han får så fin & jag, som är tjej, har en gammal sämst garderob...men men min tur kommer väl så småningom...)
Efter det så var man & barn iväg och hälsade på hos vänner och jag fick därmed lång "egen tid" hemma. Det behövdes. Jag längtar mer & mer efter att få börja jobba nu, men känner mig ändå nervös (bara ca 1 månad kvar nu!!!).

I måndags (igår) var min fina vän Malle här och hälsade på oss! Det var mysigt :) Tuva-Lisa är väldigt förtjust i henne, varje gång vi ses (vilket är alltför sällan....) så blir hon sprudlande glad, så roligt så! :) På kvällen klippte jag gräsmattan, det var första gången jag gjorde det för den här sommaren och jag måste säga att jag har fått en väldigt fin & bra sådan! :) Å har man musik i öronen, så vill man ju inte att gräset att klippa ska ta slut....

Idag har vi åter haft en strul-morgon, med dålig nattsömn och en aktiv Tuva-Lisa som inte haft tid att sova någonting under dagen heller. Förutom just nu då, i skrivandets stund...
VI har haft besök av min fina vän Mimmi & hennes söta Ellen. Roligt! Jag hoppas de kommer bo kvar här i staden ett bra tag till :)

Till kvällen väntar vi återigen finbesök av lill-tjejens fina farmor & farfar, det var ett tag sen vi träffade dom ordentligt, så nu är det verkligen på tiden! :)

Trevlig afton till Er med! // Linda