lördag 30 juli 2011

Pladdask!

Den här dagen har känts lång, vilket är en positiv känsla för mig :)
Kanske är det för att vi har hunnit med mycket & startat tidigt (enligt oss) med att "greja" i huset. Det var inte lika fint väder som det varit nu några dagar, så det kändes helt ok för Jonas att fortsätta arbetet med hans garderob som har varit stillastående ett tag. Men det har ändå varit varmt, så jag & Tuva-Lisa tog en SNABB promenad, för det kändes som att regnet skulle komma när som helst. Men det har ännu inte kommit någon droppe alls idag. Men bra träning blev det, med en intensiv prommis på en halv timma :)

Sen fick vi ett spontan-besök av min fina mamma & pappa, som varit och semestrat ett tag och därmed var det ett bra tag sen vi sågs. De var roligt att se dom mysa med barnbarnet igen :) Vi fikade & åt en god Thai-middag tillsammans. Vi satt ute på altanen och myste i friska luften -mycket trevligt! :)

Jo, jag ramlade genom en stol också! Vi hamnade pladdask på altanen....det finns bara 2 alternativ till varför den kraschade -antingen är jag en tjockis eller så var det för att stolen var lite trasig redan innan...? Kul var det i alla fall och även Jonas & pappa såg lite glada/chockade ut! :)

Nu ska jag fortsätta mysa med min fina sambo :) Tuva-Lisa har somnat redan kl 20. Får se om hon sover denna natt som förra, för då sov heeeela långa natten faktiskt-skönt! :)

Trevlig lördagskväll önskar jag er! Kram// Linda





fredag 29 juli 2011

Vill, men kan inte, sooova...

Vill börja med att säga att idag hade jag väldigt gärna varit i Solna, Stockholm. För att vara med och få ge en sista hälsning till fina T som begravdes idag. Jag hade velat finnas där för de närmast anhöriga (K & C), ge dom kramar och ja, bara varit med dom denna dag.
Men ibland går inte allt att få igenom som vill. Men de har funnits med under hela dagen i mina tankar, jag hoppas att de kände det.

Nu sover Tuva-Lisa äntligen.
Dagen har varit lite krokig (för mig), medan den för Tuva-Lisa har verkat lika mycket "upptäckar-dag" som vanligt... :)
Jag har fått alldeles för lite sömn på sistone, men det rättar väl till sig med tiden....

Både igår och idag har hon varit väldigt uppe i varv och nästan över-övertrött, när de blir läggdags. Jag läste att sömnen kan bli ororlig också av att det händer mycket i kroppen/utvecklingen, vilket det ju verkligen gör nu. Hon älskar att "klättra" på oss och kan nu komma upp på knä intill om hon vill.... Hon har även ökat en växel i att ta sig framåt under dagen, tycker jag. Speciellt roligt tyckte hon att det var när jag öppnade diskmaskinen, hon hasade sig fram så fort hon kunde & skrattade samtidigt... Jag flyttade henne en bit och öppnade & stängde maskinen flera gånger för att jag inte vill att hon ska dit var medlet har varit -men hon tyckte det var lika roligt varje gång och det går inte att hålla sig för skratt heller, för hon ser så rolig ut! :) Våran fina älskade tjej! :)

Nu när hon skulle sova så sjöng jag "Vargsången" till henne, hon tycker jättemycket om den. Den fanns med i boken som hon fick på hennes namnkalasdag av Malle & Micke och sedan dess har jag då & då tagit boken och sjungit något ur den. Såklart blir några av dom favoriter! :)


Ha en fortsatt trevlig mysfredagskväll ni där ute! Vi ska försöka ha det -äta lite kex & ost och titta på filmen "The Truman Show" i TV4. En mycke sevärd film, för övrigt! :)

Kram så länge// Linda


torsdag 28 juli 2011

Något hemskt höll på att hända idag

Ja, så idag har vi varit pigga och alerta! :)
Vi hade en lugn morgon -vi är oftast lite segstartade, allihopa. Det har kanske blivit så eftersom både jag & Jonas gillar att "bara vara" en stund & vakna till ordentligt innan vi startar dagen och Tuva-Lisa verkar gilla det hon med :)

Jag fick flytta henne alldeles nyss, hon vill gärna fram till sladdarna som är i uttaget.... Tidigare idag höll hon nästan på att fara framlänges in i hörnet av soffbordet, för att hon höll på att klättra på mig....så det är full rulle kan man säga. Å fort går det! Fast jag tycker även att det är en roligare tid nu när hon blir större :)

Å vet ni vad som höll på att hända idag, ja, det är så att det höll på att bli katastrof!
Jo, vi var på stan en sväng (promenerandes i det vackra vädret), gjorde lite ärenden och när vi hade "gjort stan" satte vi oss ner på en bänk, tänkte vi skulle bara sitta en stund & så att T-L fick komma ur vagnen ett tag innan vi går tillbaka hem. Då såg jag att hennes snutte-gris (som hon haft i vagnen ett tag innan) plötsligt var borta.... Oj Oj, så det var bara att gå hela vägen tillbaka som vi hade gått tidigare... Å när vi hade kommit in i Lindex-butiken en bit, så låg den bara där...precis som i "Rädda Joppe!" (om ni har sett den nångång?)... :) Precis som att den väntade på oss! :) Skönt var ju det, att vi fann den så fort. Inte för att jag tror att det inte gått att få henne att somna utan den (även om jag tror att det hade tagit lång tid....), men för säkerhetsskull liksom :)

Det roliga i det hela var att, ett av ärendena som vi just gjort var att hämta ut ett paket. I det paketet fanns en ny likadan gris som den hon har. Vi har (äntligen) beställt en till, så att vi kan varva mellan dom :) Så det hade ju vart typiskt om den gamla försvann idag... Men vi hade tur & kan snart byta mellan de 2. Kanske då förstås, om hon tycker att den är lika bra... :)

Nu hoppas vi att ni & vi får en bra natt, Sov gott! // Kram Linda

Dags att byta va? För visst syns det väl vilken som är den nya resp. den gamla?? :)


Den andres leksak är alltid lite bättre, lr?

Efter gårdagens etapp-sovning, så blev det tillslut ändå en rätt så bra dag för oss. Bl.a. så hälsade vi på hos Johanna, Vide & Björk. Väldigt kul var det! : ) Det är ju så roligt eftersom det bara skiljer 2 månader mellan Tuva-Lisa & Björk, så lika - fast även olika på vissa saker. De tyckte mest om att ta den andras leksak i alla fall, den var som alltid lite bättre : )

När pappan i huset kom hem, så blev det middag och bad för honom & Tuva-Lisa. Mysigt, men det var en trött, mycket trött tjej som kl 19.10 somnade bums efter dagen som den varit.
Å jag var duktig, jag hade bestämt mig för att jag SENAST skulle vara i sängen 2 timmar efter henne, så att jag "orkar bra" om natten och följande dag blir tjorvig igen... Å det gjorde jag....fast jag låg ju å läste (en väldigt bra bok förövrigt!) och jag somnade inte förrän ca 23 kanske, men ändå ett framsteg! : )

Hon vaknade ca 22 och var inte nöjd över läget... Så vi gick och bytte blöja och kramades en stund innan vi provade om på nytt att sova. Å sen har hon sovit. Å jag med : )

(Ville bara skriva färdigt om gårdagen och natten som varit. Hinner jag, så blir det ett till inlägg om denna dagen, torsdag.)

Trevlig kväll på er, Kram // Linda

onsdag 27 juli 2011

Etapper


Igår hade vi en väldigt bra dag, jämfört med på länge. Tuva-Lisa sov hyfsat, men i alla fall en lång stund var det där på natten, utan att hon "ropade"...å det kändes som att vi båda fått sova ut....för vi vaknade först 9.15!! Så kan det gå. Men vi var glada resten av dagen & hade det väldigt bra.

Vi lagade massor av mat (lika att förbereda lite när man är piggare än vanligt), tvättade kläder & var ut på promenad.
Jonas som jobbar senare den här veckan p.g.a. att det snart är invigning snart av det projekt han jobbar med nu. Han kom hem vid 18, åt mat och sen fick han direkt "ta över" och lekte mysigt med Tuva-Lisa när jag gick iväg för att träna.
Det var härligt, blev nästan 40 min på crosstrainern -duktiga jag! : ) (Försöker bara peppa mig själv, så att jag gör det fler gånger....eller MÅNGA fler gånger är planen...)

Nu i natt har vi sovit i etapper, känns det som & det slutade med att vår dotter sov med oss, igen... Hon vaknade när Jonas skulle upp å jobba.... Välling....sen somnade vi om igen... Fast vi (eller jag) är ändå sååååå trött idag. Borde kanske satsa på att sova så tidigt som möjligt på kvällen, istället kan jag ju gå upp tidigare och kanske få lite "eget-göra-tid" då istället....
Ska försöka planera om lite, tror jag.

Hoppas din dag blir fin! Kram från ett gäspigt gäng -Linda & Tuva-Lisa


måndag 25 juli 2011

Måndagen

Det var måndagen det.

Efter en jobbig kväll/natt, så blev denna dagen inte alls som vi (jag) hade planerat. Men, de e nog lika jag lär mig det nu. Hennes mage strulade som tusan under kvällen.... Och jag antar att det är Tuva-Lisas tänder som spökar och det slutade med att hon fick sova med oss, efter ett antal försök att få henne att somna i hennes säng...men hon har ändå vaknat mången gånger med riktiga, ja nästan som "vrål"...stackarn.
Det kan ju vara något annat också, men det är ju så svårt att veta...

Vi tog oss ialla fall till KappAhl för att köpa halksockor & nya pyjamasar och in på Coop för att storhandla. Hon trivs väldigt bra där hon sitter i kundvagnen -å de e klart, hon kan ju kika på allt & alla människor därifrån ju! : )
Hon är det finaste som finns! : )

Senare på kvällen hade vi besök av fina Fija & Ante -mycket trevligt, hoppas vi ses snart igen! : ) Efter detta blev det att dammsuga för mig, medan Jonas och Tuva-Lisa tog en kort promenad.
Sen var kvällsruljansen igång igen.....

I övrigt, så verkar jag vara inne i en period igen, att det känns som att jag vill sååååååååå mycket. Men hinner sååååå lite av det...
Får se vad det blir av det hela, måste klura/knepa & knåpa. Kanske tar jag en ensam-helg till helgen, vem vet? : )

Hoppas ni har det bra, kram //Linda

fredag 22 juli 2011

Paff & trött mamma, över tand

Idag har jag varit alldeles för trött för att vara mamma. Men på nå konstigt sätt så går det ju ändå, för att man måste.
Tuva-Lisa har nog också varit trött. Det blev ingen bra natt, för någon av oss 2. Vi försöker ha det så, att jag tar nätterna & Jonas morgonen på helgerna, då han är ledig. På det viset får han sova bra för att orka jobba & jag får sovmorgon på lördag & söndag.

Vi har ändå haft en bra dag -myst, pratat och varit ute-, bara att vi varit så trötta. Fast tösen har inte haft ro att sova nästan alls under dagen heller....och på eftermiddagen upptäckte jag (kanske) varför... Det har kikat fram en tand ju!! : )

Jag har ju tidigare sett 2 prickar i nedre käken, men det här var en "stor tand" i övre käken. Glad & väldigt paff blev jag, vi vet ju inte när denna har kommit, men det borde vara nyligen. Så jag antar att det är en godtaglig förklaring att hon inte sover bra. Och jag får helt enkelt vänja mig, för det lär väl vara så nu lite då&då.

Så därför blir det nu att småtitta på en film tillsammans med kärleken min, jag tror att jag sover inom en timma men....T-L har somnat vid 19 igen, så det får (och lär) inte bli sent.

Trevlig sommarkväll på er! //Kram Linda

torsdag 21 juli 2011

Aktivt barnsäkra av osäker

Ville bara kika in & önska er alla en god natt. Jag har själv varit vaken alldeles för sent de senaste kvällarna (trots att jag varit helt utmattad & tom efter alla festliga helger...det stämmer verkligen det du, Lena, skrev i förra inlägget!) och känner att åtminstone denna kväll ska jag försöka stänga ögonlocken före klockan 23 : )

Tuva-Lisa somnar numera varje natt mellan 19 & 21, idag var det kl19, så jag känner att jag ligger lite efter nu om jag ska hinna med i hennes tempo imorgon.... : )

Hon snurrar riktigt mycke där hon sitter nuförtiden och även när hon är i famnen. Hon kan hasa sig bakåt, knuffar sig bak med händerna liksom...det ser roligt ut. Det känns som att hon verkligen har "vuxit" de senaste veckorna och först nu börjar känna behovet av att kunna/vilja ta sig fram. På kvällarna blir hon ibland arg & frustrerad när hon inte kan, fast hon vill! Stackarn... : ) ,men allt har ju sin tid och snart står hon säkert.

Nu är det också väldigt (ja, nästan lite fööör, enligt mig) intressant med alla skåp, dörrar och lådor...så våran helg kommer att gå till att barnsäkra i hemmet.

Idag har hennes fina farmor varit hos oss : ) Jag behövde göra några viktiga ärenden, så Lena & tösen tog en promenad och åt gröt under tiden. Å jag vet att de har myst också : )

Våra dagar är alltså väldigt aktiva, kan man säga. Å det gäller att hålla henne sysselsatt, för ibland kommer även "det där irriterande" i munnen, som man också kan se stör henne. Dessa sega tänder....
Men vi försöker att bara umgås också då&då -hon vill ju så gärna kramas, känna på mammas ansikte och leka/busa : )

Ibland kan jag känna mig osäker. Som nu, när vi ska barnsäkra, så kan jag tycka att det är svårt att vara förutseende....när man inte varit med om det förut. Men det blir nog bra...

Hopp, ja ni ser, klockan börjar närma sig och går alltid så himla fort när man sitter och skriver : (
Dags att sova alltså, för snart börjar en ny dag för en pigg liten dam...

Kram & sov så gott så länge //Linda

tisdag 19 juli 2011

Nyfiken? : )

En vecka hann det gå...innan jag (just precis nu) fick tid att sätta mig för att skriva här igen : )
Å det var nog tur att jag inte hann med ett enda inlägg innan festen, för jag var säkerligen inte mig själv. Fast, det heter ju "som man bäddar....", eller hur? : )

Jaaa, hur gick det med min fest undrar ni? Helt fantastiskt trevlig & rolig kväll/natt hade vi! : ) Så har jag då uppfatttat det av väldigt många....och mig själv. Startade kl 18 och ganska många tappra själar var kvar då klockan visade ca 04.00, sen fick det vara nog. Å jag var såå trött! Vi fikade/åt/drack gott under kvällen, deltagarna fick gå en tipsrunda, ha en musiktävling & vara med om några andra lekar/uppdrag -och alla hade alltså hatt på sig! Å var såå tjusiga sååå! : )

Jag fick jättefina presenter (igen!!), mina båda syskon var med, det var kul att få träffa alla igen, det var underbart med varmkorv m bröd där på natta-timmarna, ingen slogs och jag mådde helt ok "dagen efter". Och vi, som dessutom hade hade barnpassning fram till måndag, hade lovat oss själva att ta en slappardag på söndagen & det blev det verkligen! : )

Nu är vi alla hemma igen. Allt är som vanligt (förutom att vi har sänkt Tuva-Lisas säng idag. Hon börjar bli så stor...vår underbara fina! : ) . De andra två familjemedlemmarna sover sött. I morgon är en helt ny dag & vi får se vad vi hittar på. Efter allt det här "planerandet" har som luften gått ur mig lite, det känns skönt att de här kalasen nu är över och jag ska försöka att bara vara nu ett tag. Men det är svårt tycker jag : )

Ta hand om varann! //Kram, Linda


tisdag 12 juli 2011

Grattis W & Festfix!

Börjar med att gratta lille Wellington som fyller 1 år idag! Som alltså iofs inte är så "lille" nåmer...för det går ju så fort. Han och Tuva-Lisa var ju nyss våra små bebisar, eller hur Elin? : ) Om ni läser detta, så hoppas jag ni får en fin dag! Ge en stor kram till födelsedagsbarnet från oss : )

Sådärja, då har vi även piggnat till en aning efter lördagens hollabaloo...Nä, nå, inte nu så, men lite trött har man allt varit. Det har varit tungt i luften också i flera dagar nu känns det som, så jag kan lätt bli lite dåsig, även av det. Igår kväll var det ett himla ruskväder här hos oss, med åska, regn och blåst, hoja.

Har inte haft tid att skriva här, för nu är det mycke som ska fixas inför den stora festen nu på lördag! Som tur är, har Jonas semester denna vecka och det gör det möjligt för mig att kunna sitta uppe lite längre än vanligt efter att Tuva-Lisa somnat och planera.

Jag glömde ju skriva det sist, att Tuva-Lisa faktiskt blev 10 månader i lördags. Å hon var ju såklart ändå (hur mycke man än försöker...) huvudpersonen på festen! (Som sig bör!) : )
Hon hade på sig en blå/lila keps med lite rosa text på där det stod "City Girl" och så satte vi den lite snett på - hon såg så fräsig ut! : ) På bilden här nere, så hjälper hon sin mamma att öppna paket : )


Det är mycket som händer i hennes utveckling nu. Man hinner inte riktigt med.... Hon har lätt för att lära sig nya saker och härma det vi gör. Nu kan hon klappa händer, vinka och visa var saker är bl.a. : ) Hon har ju länge trivts med att sitta på rumpan och sitta där, precis på stället och leka. Men nu har hon börjat snurra ordentligt på platsen där hon sitter och vill gärna ta sig högre upp, även i spjälsängen. Så den ska vi sänka, idag!! Jag tycker det känns som att "hennes armar har blivit längre"...och hon vill gärna känna på allt. Helst på det man inte får, såklart. Dörrar och sladdar börjar bli väldigt intressanta, så nu är det god tid att säkra en hel del av möbler uttag m.m. i huset.... : / Jag tycker mig börja skymta 2 st vita prickar i underkäken...så hoppas det är tänderna som tittar fram snart. För man kan se att det är något som "stör henne", speciellt på kvällarna. Inget är bra nog heller, utan man får hela tiden försöka få henne att tänka på något annat.

Ja, hur ska man hinna med allt.... Jag vet ju att man gör det i slutändan ändå. men jag vet även hur jag fungerar...nu kommer jag att vara lite uppe i varv denna veckans dagar, eftersom det bli kalas på lördag och innan det är det en hel del som jag vill hinna med. Säkert lite för mycket egentligen...men det får helt enkelt bli bra det lilla jag hinner med, har jag bestämt mig för. Jag är lite nervös samtidigt som jag med spänning ser fram mot festen! Ja, ni vet ju säkert hur det är : )

Jag vill även varna känsliga läsare att det, p.g.a det jag skrev ovan, kan komma inlägg, där jag inte kommer att kunna förstå hur det ska komma att bli klart allting (alltså vara frustrerad) och vissa gånger kommer jag säkert att berätta om hur bra jag tycker att resultatet ser ut att bli.... (alltså vara glad och vilja berätta om allt) : ) För sån är jag.
Om jag nu ens hinner skriva... Ja. ni ser ju, jag har redan börjat : /
Avslutar därför här.

Hoppas ni har en fin dag och att vi ses snart igen! // Kram Linda : )

söndag 10 juli 2011

¨¨¨¨ Första hatt-festen! ¨¨¨¨

Idag är vi trötta. Ingen energi i kroppen, nån av oss. Eller jo, Tuva-Lisa är förstås lika pigg som vanligt : ) Kan det bero på att vi hade en väldigt trevlig fest igår, månne? Nå jo, troligtvis : )

Jag konstaterar härmed att det blev en utomordentligt och alldeles förträffligt trevlig kväll : ) Med mina nära & kära (dock 2 personer saknades, Emil & Daniel -men de är med på nästa lördags hatt-fest!) och fina Henna, Rikard & Natalie : )

Alla hade på sig tjusiga hattar och var så stiliga sååå! Det var varmt ute, vilket gjorde att vår altan fick vara "rummet" där vi minglade runt. Å fina & roliga presenter fick jag också : )
Vi grillade kött och åt detta ihop med quinoa-grekisk-sallad, skruv-strips, såser och gott att dricka till.

Under dagen hade jag, av vädret som var -kvavt, varmt, moln, fast ibland strålande sol & lite halvmörkt-, anat att regnet och troligtvis även åskan kommer att bli våra gäster. (Men tur som var så gjorde jag ändå lite mysigt på "soldäcket" innan gästerna kom.) Fast ca kl 19 kom regnet...å det med besked! Även åskan anlände efter en stund med ordentliga smällar. Som present hade de med sig ett strömavbrott och där satt vi! Vi hade just fikat kaffe & kaka färdigt, så blev det mörkt.

I samma veva skulle vår lilltjej sova, men det tog tid... Inte så konstigt -med alla intryck, alla konstiga hattar och lite andra sovtider/mattider än vanligt, som varit under dagen/eftermiddagen. Å så verkade hon tycka att det var konstigt när det sprättade högt ute & på taket och att det var mörkt i hennes rum när hon skulle sova, för det brukar ju annars vara ljusare av midnattssolen.

En timma senare hade strömmen kommit tillbaka och vi satte oss ner och spelade sällskapsspel. Jag fick det i present av min storebror och de var ett väldigt roligt spel. Jag skrattade då så att tårar kom ibland... : )
Vid 22.30 tiden, så gick de sista gästerna....och vi var trötta, klibbiga och glada över den fina kvällen som vi nyss fick vara med om.
TACK till alla er, återigen! : )

Ja, ni hör ju, en väldans, inte alltför sen, hel-ylle-kväll med andra ord : ) Som ändå tog ut sin rätt idag. Jag är inte van längre vid såna här tillställningar och det är ju nästan 2 år sen sist jag var på/hade riktig fest.

Å nästa helg blir det alltså final -med en lite större hatt-fest med vänner & syskon, med innehåll av lite av varje. Antar att den kommer att bli lite mera "festlig" och det är tur att vi har barnvakt. För jag har redan sagt till dom att (åtminstone) jag kommer att hänga skylten "Var god, Stör ej! " på dörren till sovrummet, där jag vill vila mig pigg under söndagen. : )

Snart blir det en liten promenad, för att få lite luft. mest troligt beställer vi pizza på hemvägen och köper nåt gott till kvällen. Å nu ska jag inte skriva mer, för jag känner att det bara blir (ännu mera) drabbel, för att jag är så trött & mosig : /

Ta hand om er så länge!! //Kram Linda

torsdag 7 juli 2011

Inte vilken dag som helst


Idag var det, på dagen, 4 år sen jag och Jonas blev tillsammans : ) Helt otroligt att det redan är 4:a... Och när jag tänker på allt som hänt/allt vi hunnit med sedan dess, så känns det helt ofattbart! : ) Men samtidigt underbart, förstås. Tänk att vi hittade varandra en stund/en natt/på en festival i livet då mitt liv var -upp-och-ner-vända-världen- (för att uttrycka mig milt) och i hans liv fanns det väl inga direkta konkreta planer på att hitta sig en tjej. Å nu bor vi här, i hus, med dotter, båda har jobb och vi har det bra tillsammans (även om det skulle kunna få vara mer tid för OSS, men vi får ta det lite som det är just nu! : )

Vi har som tradition att vara ut på restaurang och äta gott -vilket vi har gjort även idag. Svärmor & svärfar fick umgås med Tuva-Lisa, under tiden vi avnjöt en god middag på tu man hand : ) Vi promenerade tillbaka hem efteråt i den härliga kvällssolen, mysigt! : )
När vi kom hem, så satt farmor Lena och gav gröt till en grötig, glad och busig liten tjej. De berättade att de också varit ut på promenad i solskenet och att "en stolt farfar" hade kört vagnen heeela vägen : ) Så mysigt att höra, eftersom T-L varit så rädd för honom tidigare, nu är det dags att han också får uppleva "det där" dom de andra har fått så länge : ) Kul Kul!

Nu sover redan min älskling intill mig och jag hade tänkt göra likadant. Vi som varit tillsammans i 4 år redan...herregud, va fort tiden går...å jag älskar honom fortfarande, precis som han är -min fina Jonas! : )

Här är Han med stort H! : ) En gång, en annan tid, i en annan stad -men fortfarande den finaste pojkvännen/pappan/sambon som finns! : )

Puss&Kram // Linda

Inte vilken vecka som helst

Sedan vi kom hem, så har vi haft en vecka full med besök av & till vänner & familj. Vi har träffat BB-kompisen Isak och hans mor igen. Så himla roligt att följa utvecklingen hos dessa två barn, som föddes exakt samma dag den 9/9 förra året! : )

Lilla Lova, 4 mån, med sin mor & far har varit till oss. Jag har redan glömt att vår Tuva-Lisa nyss var sådär liten och pluttig... Roligt var det i alla fall att träffa dom igen! : ) Å just det, en stooor presentpåse hade de med sig till mig! Jag trodde först att det var en stor trave med ved...men det visade sig vara 2 st stora "sitt-kuddar" som man t.ex. kan ha ute på altanen -perfekt även för de små att sitta på något sådant därute. De hade öljetter i två hörn, så man kan hänga upp dem sådär prydligt och snyggt om man vill. De var väldigt fina och jag blev sååå överraskad & glad! : )

Tuva-Lisas farmor har varit till oss och SOM de båda hade längtat efter varandra -det syntes verkligen när de såg varann igen! : ) Hon har alltid med sig något, den där farmorn och under veckan har vi fått kläder, leksaker och annat smått&gott! Hon har t.o.m. gjort oss några färdiga portioner hemlagad mat åt Tuva-Lisa (lyxigt värre, jag vet...) och vi är såå tacksamma! : ) Hittills är favoriten "Torsk m. potatis och morötter". Min lilla dam verkar älska fisk! : )

Vi har träffat söta Natalie (2 gånger t.o.m.) och hennes mor & far, mycket trevligt! : ) Å som vanligt....: jag fattar inte att det kan gå så länge mellan gångerna vi ses....vi bor jättenära varandra ju! Men men, bättre sent än aldrig : )

Pappa var in en snabb sväng här om dagen och vi bytte några ord. Eller HAN bytte mest ord med Tuva-Lisa, som i sin tur svarade med "-Ehh!"och "Öh!" : )

Emil var också hit i början av veckan och vi hann surra om lite av varje. Vi pratade om festivalhelgen här i stan (som vi smet iväg ifrån), kommande vecka, hattfesten och om vår Umeå-resa förstås : ) Han är så bra, min lillebror. Vi har också roligt tillsammans -för han har också så underbar humor (precis som storebror) och vi kan ofta skratta åt saker tillsammans ibland som ingen annan förstår. De e härligt de, att få vara lite knasig! : )


Sjön-i-Nydala

Tur att min mamma var med på resan, för utan henne hade det inte blivit något besök till stranden/Nydalasjön. (Eftersom det var så kort om dagar och jag hade många ärenden att hinna få uträttade...jaaa...å så lite då förstås eftersom jag själv är lite av en badkruka, som det så fint kallas.)

Så tack vare henne så blev det av, 2 hela gånger!! : ) Den första, så gick det undan utav bara farten! Innan vi ens hade hunnit hitta oss en bra plats att sitta och mysa på, så hade hon tagit upp Tuva-Lisa från vagnen och var ute i vattnet... Det var ändå ganska komiskt... För jag hade under tiden just börjat titta mig omkring efter en bra plats (viktigt för en b.k att kunna sitta och känna lugnet på en mysig & behaglig plats ju!!) Och när jag tittade tillbaka och (trodde att jag) sa till henne "...jahaaa, å var ska vi sitta då...?" så upptäckte jag alltså att hon inte var bredvid mig längre och min dotter var inte kvar i vagnen...nä, för de var redan upptagana vid att plaska och doppa fötterna... Så blir det ganska ofta för oss : )

Första "doppa-fötterna" tillsammans med en mormor -en helt otroligt nöjd, glad & nyfiken Tuva-Lisa som kom upp efter en stund : ) Det var fint att se dom därute faktiskt och jag är glad att hon ville bada med barnbarnet sitt, för jag var nöjd där jag satt. Jag har aldrig varit förtjust i vatten och kan fortfarande ibland få känslan av att plötsligt o-andas, då jag t.ex. åker över en bro eller åker båt, men det blir bättre å bättre. Men jag älskar att vara vid vatten (på en säker plats), det ger mig ro! : )

Dagen efter var det dags för en ännu en sväng till sjön. Men då fick Johan följa med dom istället, jag hade annat att hinna fixa : )
För jag bör nog tillägga, att jag hade väldigt fina dagar, även på det sättet att jag fick mycke egentid (i det stora hela) : )
De var med henne till stranden, gick på promenader, gick på äventyr medan jag var hos frisören och gjorde andra inköp, tog hand om henne på morgonen så att jag fick sovmorgon...och pappa var expert på att få henne att somna några kvällar, då jag var på annat håll. Så ni hör ju, egentligen var detta världens lyxresa för mig : ) Jag är så tacksam över att just dom som min familj! : ) Stort tack till Er!

Här kommer bilder från Nydalasjön.

*** Dag 1 -tittar leéndes på sin mormor ***


*** Dag 2 -med nya baddräkten myser hon "som fisken..." med mobbo och mommo ***


Var snälla med varandra där ute... // kram Linda

onsdag 6 juli 2011

Alkemisten påminner oss...

Vi kom hem i lördagskväll från Umeå, men att hitta tiden till att få sitta ner en stund och skriva här....dröjde lite. Men det blir nog lätt så för alla denna tid på året : )

Vilka mysiga dagar vi hade där söderöver!! Vädret var kanon och jag fick regelbundna vibbar av att vara utomlands. Jag hittade det jag var ute efter som jag behövde till mina "kalas" de 2 kommande helgerna...och en massa utöver den listan såklart! : )
Bilresorna upp & ner gick hur bra som helst för Tuva-Lisa, så länge mamman hennes hade något kul att leka med när den tidigare saken inte va bra längre : )
Å framför allt att vi fick träffa hennes morbror Johan igen tillsammans med min mor & far , min fina storebror som bor de där 60 milen bort... Många skratt blev det -det är en av de många fina egenskaper som han har -bra humor och skrattar gärna! : )

En rolig, mysig, men (som vanligt) ganska intensiv mini-semester -och det bästa av allt är att han är på väg upp till "oss" i dagarna och då får vi ännu mer tid till att träffas och skratta tillsammans! : )

Jag har klippt håret till en enkel kort-frisyr med lugg -jag höll på att bli tokig över min halv-långa lugg från förra klippningen här i stan- och nu känns det som att jag äntligen hittat en frisyr som jag gillar. Det ska, enligt mig just i detta delen av livet, vara praktiskt, lättskött och inte ta för mycket tid och precis så blev det! : ) Så nöjd så! : )


Innan vi for berättade jag för mamma att jag t.o.m. hade tagit med mig en bok, eftersom det nu är semester och för mig hör det till att då just läsa en bok.... Jag såg hennes min och hörde samtidigt mig själv tänka att "ok, det är helt otroligt om jag skulle hinna läsa...men den ska me ändå!" Och vet ni, på nåt konstigt sätt, så blev den faktiskt läst! Den var heeeelt fantastisk och kommer nog härefter att bli en sån som jag ska försöka läsa 1 gång per år, för den innehåller såååååå mycket tänkvärt och viktiga saker som man behöver bli påmind om då&då. Den heter "Alkemisten" och är skriven av Paulo Coelho. En topp-etta-lista-tips till den som behöver sommarläsning, verkligen! : )

På återseénde min vän! //Linda