söndag 14 november 2010

Liten tillbaka-blick

Ojoj, här är det fullt upp! (Dagarna rusar verkligen fram, i samma takt som vår lilltjej växer så det knakar...) =)

Natten mot torsdag sov vi från 00.30 till kl 09.00 ca och under denna förmiddag tog vi en promenad. Något senare denna dag kom ju mormor (min mamma) på besök & morfar också, en kortare sväng, för den delen. Sååå mysigt var det! =) Ganska lugna puckar i och med att mommo:n har kryckor fortfarande, men mycket prat & bus blev det förstås ändå...och det resulterade i en trött Tuva-Lisa efteråt! =)

Därmed hade hon även sovit lite mer än hon brukar under själva kvällen, så för henne startade nästa natts sömn först klockan 02.00...vaknade kl 09 på fredag morgon och åt mat, för att sedan somna om på nytt till kl 12.
Då tog vi oss faktiskt ut ganska direkt och målet var att gå till mammas kära vän och hälsa på. Detta blev vårt första "hälsa-på-besök" - om man inte räknar med mommo/moffa-i-Vittangi-resorna- vilket i början nog kändes lite ovant för oss båda. Det är bara det att för Tuva-Lisa som inte kan prata ännu, så visas detta med gråt...men efter lite matning och mys, så var allt bra igen.
Pappan mötte upp oss och vi begav oss till affären för att köpa ingredienser till varma mackor, som fick bli kvällens fredag-mys-mat.
Klockan 01 sov vi alla igen och ögonlocken for upp först klockan 08 på lördag, härligt härligt!

Jag åkte iväg på uppdrag (handla mat på Coop Forum...), vi fixade sedan på med lite av varje och det roligaste av allt - vi fick ett spontan-besök av farmor & farfar! =)
Vilken lyx att lill-gumman fick vakna till något så trevligt och mysa på & bli matad i farmors famn! Joó, hon var gladare än vanligt resten av dagen, så du vet fammo! =)


*** Fammo-mys =) ***

Lite senare denna eftermiddag tog vi fram bärselen igen, det var ett tag sen den användes.
Så där, härligt inkurad, fick Tuva-Lisa vara medan hennes mamma bäddade rent i sängen och "plockade runt" i huset. Ett bra hjälpmedel, de gånger som en liten bebis är jääättetrött, men absolut inte vill sova ensam någonstans, verkligen!
Efter en god middag så fick mamman fnatt igen och fick för sig att än en gång hoppa på crosstrainern...det fick bli ett lite lättare förprogrammerat program -men hon var ju lika andfådd & svettig efter passet ändå förstås. Men det kändes bra! =)

*** Sådär härligt inkurad i sele som bara ett litet barn kan vara... ***

Vi somnade ca 23.30, klockan 05 var hennes mage tydligen alldeles tom - för hon var sååå hungrig! Vi gick upp ( i natt-mössan ) och somnade igen efter maten lika fort. 09.30 var det dags att stiga upp tyckte hon, så så fick det bli.
Morgonmys och mycket pappa-bus (jo, vi har grattat pappan i huset på farsdag!), han fick en ficklampa och ett par kalsonger i favoritmärket "Pierre Robert"! =)
En (nästan) 2-timmars-promenad fick det bli i det fantastiska vintervädret och med en sol som kikade fram så fint, så var min tanke att ta lite bilder i det fina ljuset...men jag hade glömt att ladda batteriet, så det blev bara 1 st, =/ Typiskt!

Pappa fick välja mat idag...och precis i detta nu, så är han och hämtar thai-mat, mums! =)
(Som jag äntligen kan äta igen - fick ju någon konstig äckel-känsla för allt som luktade/smakade thaimat under graviditeten, men nu är det, som tur är, i sin ordning igen!)

*** Tuva-Lisa i pappas famn, ca 1v gammal. ***


Trevlig söndag på Er & Grattis alla pappor på Farsdag!

Kram från oss


2 kommentarer:

  1. Det är fantastiskt så duktig lilla raringen är på att sova numera. Hon laddar nog upp batterierna inför framtiden då hennes ben kommer att gå som trumpinnar :-D

    Vilka fina presenter Jonas fick av dottern sin, tänk, hans första fars dag.
    Krama pluttan från fammo och här-----> en bamsestor från mig till hennes föräldrar också.

    SvaraRadera
  2. Inte konstigt att T-L trivs med livet,matas i ett och från den ena famnen till den andra får hon bara mysa!Fina fammo-mys bilder!
    Jag blir så avundsjuk när jag läser om era promenader, jag vill också vara ute, och helst kunna gå själv!!!Nå den tiden kommer väl igen,det är ju bara så att jag inte är van allt stilla sittande.
    Roligt att även T-L´s föräldrar hinner äta ibland, hoppas det smakade bra.
    Kram till er

    SvaraRadera